Quiche 'Noordermarkt' met spinazie-zuring en geitenkaas à la de 'dolle kok'

Ingrediënten (4 personen)

  • 5 plakjes bladerdeeg (of maak je eigen deeg – zie google)
  • 4 eieren
  • 1/2 bosje knoflookstengels
  • 600 gr verse spinazie-zuring
  • 400 gr zachte geitenkaas
  • 150ml rauwe melk
  • versgemalen peper
  • 1 eetlepel olie
  • Eventueel kleine (wilde) tomaatjes, courgette, paprika – gesneden

Methode

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien, of maak je eigen deeg van te voren.

De spinazie-zuring 5 minuten wokken, in de laatste minuut de knoflookstengels snijden en nog even mee verwarmen.

In een grote kom de eieren loskloppen met de rauwe melk. Versgemalen peper naar smaak toevoegen.

200 gr geitenkaas fijn brokkelen en door het eiermengsel roeren. De quichevorm invetten en bekleden met het bladerdeeg.

De spinazie in de vorm scheppen en netjes verdelen over de bodem. Eventueel extra groente toevoegen.

Giet het eiermengsel over de vulling.

De andere 200 gram van de geitenkaas in kleine plakjes snijden en over de quiche verdelen.

Bak de quiche af in ongeveer 35 minuten.